Voor en door ondernemers

Leden!

Mede mogelijk gemaakt door:

Lid worden?

 Klik hier!

 

 

Verslagen van de Gemeente Hilversum

 

Verslag sessie 1, 23 november 2023. Lees hier in Pdf >

 

Verslag sessie 2, 21 maart 2024. Lees hier in Pdf >

 

 

Ondernemers in Hilversum Zuidwest laten zien wat participeren is

 

Donderdag 21 maart was de tweede participatiebijeenkomst over de gebiedsagenda voor de bedrijventerreinen in Hilversum Zuidwest. De zaal bij de Tomingroep was haast te klein en voor we aan het echte werk konden beginnen, moesten er zelfs tafels bijgezet worden.

 

De avond stond onder bezielende leiding van Gert van ’t Hof. Remco Barteram van de gemeente en wethouder Arno Scheepers mochten aan Gert en aan de zaal eerst vertellen hoe de gemeente de co-creatie en de participatie handen en voeten geeft en de samenwerking met de ondernemersvereniging en Arcadis loopt.

 

Verschillende experts van de gemeente (Jet Lebbink, Frances van Kooten en Joost van den Tillaart) legden uit, hoe zij denken dat we de bedrijventerreinen kunnen transformeren naar een modern bedrijvenpark. Klaar voor de komende decennia. Goed bereikbaar, zonder alle parkeerproblemen van vandaag. Met een betere uitstraling. Groener en aangepast aan de eisen die de klimaatverandering stelt. En dat alles met behoud van het oorspronkelijke karakter van Zuidwest, als het industriegebied van Hilversum. Een bedrijvenpark waar vooral ook praktisch geschoolde werknemers aan de slag kunnen.

 

Namens de ondernemers gaven Eky Burggraaff en Henk Stamhuis een eerste reactie op de uitdagingen en welke oplossingen voor ondernemers wel of niet werken.

 

Het echte werk, waar de avond om draaide, was echter het participeren. Meedenken en meepraten. Aan de tafels werd deze keer stevig gediscussieerd over de wenselijkheid of haalbaarheid van sommige oplossingen. Het meedenken door mensen die (sommigen al decennialang) zelf in Zuidwest werken, leverde bovendien ideeën op, waar de experts nog niet aan gedacht hadden.

 

 

De oplossingen die de toets der kritiek hebben doorstaan en de nieuwe ideeën die deze keer zijn opgehaald, worden de komende maanden in co-creatie verder uitgewerkt tot een conceptgebiedsagenda. Voordat de definitieve versie naar de raad gaat, zal het concept in september gepresenteerd worden in de derde participatiebijeenkomst.

 

Co-creatie blijkt best moeilijk als partners ieder een andere taal spreken. Als ondernemersvereniging vinden wij het belangrijk om te zorgen dat we de taal en de belevingswereld van ambtenaren en consultants laten aansluiten op die van de ondernemers.

 

We zijn in ieder geval heel blij met de hoge opkomst en de getoonde betrokkenheid. Zo laten we met elkaar zien wat participeren is!

 

Bestuur:

Bas Brüll, voorzitter

Minke van Thiel, 2e secretaris

Robert de Keizer, penningmeester

Ron Manten, algemeen lid

Eric van der Vegt, algemeen lid

 

Parkmanagement Organisatie:

Parkmanager: Gerrit Mol RSE

parkmanagement@ovhilversumzuidwest.nl

Secretariaat: Minke van Thiel

 

Commissie Duurzaam:

Harco van den Hil

commissieduurzaam@ovhilversumzuidwest.nl

 

Secretariaat:

Front office: Minke van Thiel,

secretariaat@ovhilversumzuidwest.nl

 

Back office: Larissa Mol

 

Side office: Manisch-Creatief

Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West

Postbus 28444

1202LK Hilversum

 

info@ovhilversumzuidwest.nl

 

Telefoonnummer: 0657822894

 

KvK–nummer: 52002489

BTW identificatie nr:NL850258339B01

 

 

 

Protocol camerabewaking | Privacyverklaring | Cookiebeleid

* Bevorderen van onderlinge contacten met meerdere bijeenkomsten per jaar.

 

* Het behartigen van gemeenschappelijke belangen in het industriegebied van uw eigen onderneming.


* Keurmerk Veilig Ondernemen